Wandeling

Vandaag brak de grijze lucht van de afgelopen tijd wat open en gelijk ziet de wereld er vrolijker uit. Tijdens m’n bijna dagelijkse rondje wandelen heb ik op enkele plekjes de camera even tevoorschijn gehaald, zoals bij deze grillig gevormde boom onder mooie wolkenluchten.

boom en wolken

NIKON D750 (35mm, f/7.1, 1/400 sec, ISO100)

 

Maar ook dit jonge gezin was voor mij de moeite waard om vast te leggen. Het hoge standpunt is niet het mooiste, maar ik wilde zo min mogelijk verstoren en heb het bij een “snapshot” gelaten. Maar het geeft wel een lentegevoel als je dit ziet.
eend met 12 pullen

NIKON D750 (105mm, f/7.1, 1/80 sec, ISO250)

 

Een rij knotwilgen is ook altijd een leuk gezicht.
rij knotwilgen

NIKON D750 (24mm, f/8, 1/250 sec, ISO100)

 

Deze solitaire boom passeer ik wel vaker, maar met de wolken erboven en het lichtspel op de grond maken het dan net weer even spannender.
solitaire boom onder wolkenlucht

NIKON D750 (105mm, f/6.3, 1/800 sec, ISO100)

 

ÔŚŐ

5 Comments

  1. Dat lentegevoel is me vandaag wel vergaan (lees donderdag 29 april 2021 met alleen maar regen, regen en nog eens regen)
    Maar je foto’s zijn echt wel lentewaardig. De knotwilg van de 3e foto maar ook de laatste foto spreken me echt heel erg aan. Heel mooi gefotografeerd. Gezinnetje eend is ook nooit weg ­čÖé

    Groetjes

  2. Deze wolkenluchten maken het inderdaad een stuk mooier. En dan komen de ‘gebruikelijke’ onderwerpen ook mooier naar voren.
    Wat een schattig gezicht, de eend met haar jongen. Wel lief dat jij zo min mogelijk wilde storen, maar dat geldt vast niet voor de predator.

  3. Fraaie Hollandse serie Hanry, en ook goed dat je de natuur met rust laat, dan maar geen goed standpunt maar het toont inderdaad het begin van de (echte) lente aan.

Comments are closed.