Herfstsferen 2

Gistermiddag brak de zon na een mistige ochtend lekker door en nodigde uit voor een wandeling in de frisse lucht. Mijn vrouw en ik besloten naar Bergen te gaan om een rondje door Het Oude Hof te wandelen, een buitenplaats die deel heeft uitgemaakt van de Heerlijkheid Bergen. De buitenplaats is in 1642 door ene Anthonis Studler van Zurck gekocht en aangelegd. Vervolgens is de buitenplaats in de 19e eeuw in handen gekomen van de familie Van Reenen. Deze familie heeft een grote invloed gehad op de ontwikkeling van Bergen en zijn de stichters van onder andere de badplaats Bergen aan Zee en de villawijk ‘Van Reenenpark’.
Tegenwoordig is de gemeente Bergen eigenaar van de buitenplaats Het Oude Hof waarvan de 17e eeuwse structuur nog duidelijk te onderscheiden is. Voor meer info: Oneindig Noord-Holland.

Tegenover Kranenburgh, de culturele buitenplaats van Bergen, begon onze wandeling waar wij direct verrast werden door de zonneharpen in het laantje vol afgevallen beukenbladeren.

Bergen N-H, Oude Hof

NIKON D700 (50mm, f/11, 1/13 sec, ISO200)

 

Aan het einde van dit laantje passeren we het nostalgisch aandoende bruggetje en slaan rechtsaf.

Bergen N-H, Oude Hof

NIKON D700 (50mm, f/11, 1/3 sec, ISO200)

 

Wat verderop in het bos passeren wij dit plekje, waar het licht precies op de bladeren valt van een boom aan de overzijde van de gracht.

Bergen N-H, Oude Hof

NIKON D700 (28mm, f/16, 1/6 sec, ISO200)

 

In het gebied zijn enkele kunstmatige ophogingen aangebracht (kattenbergen) die als panoramapunt dienden. Dit is er één van, door de hoge bomen is er weinig ‘panorama’ meer over, maar wel een mooie ‘tunnel’ in herfstkleuren.

Bergen N-H, Oude Hof

NIKON D700 (50mm, f/11, 1/2 sec, ISO200)

 

De wandeling was uiteindelijk vrij kort, maar door de vele fotostops en hier een daar een praatje met belangstellende en fotograferende wandelaars was het toch al weer tijd om huiswaarts te gaan. Een geslaagde middag, genieten in een heerlijk najaarszonnetje van fraaie herfstsferen.

 

 

4 gedachten over “Herfstsferen 2

  1. Wat een kleurenpracht, het meeste zal inmiddels wel op de grond liggen. De eerste foto is prachtig met die zonnestralen.
    groetjes Ghita

  2. Wat is de natuur toch mooi. Fraaie kleurrijke opnames echt weer een genot om naar te kijken. Je krijgt gewoon zin om je spullen te pakken en er op uit te trekken. Mooi werk Hanry. Groet Marcel

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.